Gör egen korv

Gör din egna korv med olika köttsorter

Gör egen korv

Välkommen till vår guide om att skapa din egen hemgjorda korv. En spännande resa som ger dig möjligheten att anpassa smaker och skapa unika rätter. Med rätt verktyg och lite kreativitet kan du skapa läckra korvar som passar perfekt till dina smakpreferenser. Läs vidare för att upptäcka fördelarna med att tillverka egen korv, vilka verktyg som krävs för att uppnå bästa resultat och svar på vanliga frågor om hemgjord korvtillverkning.

Gör egen korv

Fördelar med att göra egen korv

Att skapa din egen korv har flera fördelar.

 1. Kontroll över Ingredienser: Genom att använda högkvalitativt nötkött och handplockade kryddor kan du undvika tillsatser och skapa en hälsosammare produkt.
 2. Unika Smakkombinationer: Gör egen korv ger dig möjligheten att experimentera med olika kryddor och skapa egen grillkorv med smaker som passar just dig.
 3. Personlig Kreativitet: Var kreativ och skapa signaturkorvar med ovanliga smakkombinationer eller kanske en egen korv med en chorizo-twist.
 4. Hälsosamare Alternativ: Genom att kontrollera innehållet av salt och fett kan du skapa korvar som är både goda och hälsosamma.
 5. Stolthet och Delning: Att servera hemgjord korv ger en känsla av stolthet och kan vara en fantastisk upplevelse att dela med nära och kära.

Verktyg och ingredienser för att göra din egna korv

För att lyckas med att göra din egen korv behöver du rätt verktyg och ingredienser vid din sida:

 1. Köttkvarn: En köttkvarn är oumbärlig för att mala nötköttet till önskad konsistens.
 2. Korvhorn: Använd korvhorn för att enkelt stoppa korvskinnen med den malda köttblandningen och forma dina korvar.
 3. Skärbräda och Knivar: Använd högkvalitativa knivar och en skärbräda för att förbereda köttet och andra ingredienser.
 4. Korvskinn: Naturliga och rena korvskinn ger din hemgjorda korv den autentiska konsistensen och smaken.
 5. Ingredienser: Välj högkvalitativt nötkött och variera med kryddor och smaktillsatser beroende på vilken typ av korv du vill göra, kanske en chorizo-inspirerad variant?
Gör din egna korv med olika köttsorter

Steg-för-steg för att göra egen korv

Följ dessa steg för att skapa din egen korv och upplev en ny dimension av smaker:

 1. Förbered Ingredienser: Kyla nötköttet och förbered dina kryddor enligt det recept du valt.
 2. Mala Köttet: Genom att använda köttkvarnen, mal nötköttet till önskad grovhet eller finhet.
 3. Blanda Kryddor: Blanda köttet med kryddor och smaktillsatser för att säkerställa en jämn fördelning av smaker.
 4. Fyll Korvskinnen: Använd korvhornet för att fylla korvskinnen med den malda köttblandningen och forma dina korvar.
 5. Förvara och Använd: Förvara dina hemgjorda korvar i kylskåpet eller frysen och njut av dem närhelst du önskar.

För mer information och inspiration besök korvrecept.se

Göra egen korv kabanoss


Att göra egen korv, särskilt den kryddiga och smakrika kabanossen, är en konstform som ger en autentisk smakupplevelse. För att börja, välj högkvalitativt nötkött och fläskkött med en bra balans mellan kött och fett.

Mala köttet i önskad grovlek och blanda det noggrant med kryddor som paprika, vitlök, peppar och eventuellt koriander för att skapa den karakteristiska smaken.

För att forma korven behöver du naturliga tarmar eller korvskal. Fyll tarmarna med den kryddade köttblandningen och se till att få bort eventuella luftbubblor för en jämn korvstruktur. Använd en korvpress eller fyll korven för hand, och bind sedan av korven i önskad längd med snöre.

Efter att ha formgivit korven är nästa steg att röka den för att förstärka smaken. Använd träflis som al, ek eller bok för att skapa en rökig och aromatisk profil. Röken ska vara låg och jämn för att korven ska få den perfekta smaken och konsistensen.

Efter rökningen är din hemlagade kabanoss redo att avnjutas. Skär den i tunna skivor och servera den som aptitretare, i smörgåsar eller som del av en ostbricka. Att göra din egen kabanoss ger inte bara tillfredsställelsen att skapa något från grunden, utan också en smakupplevelse som är svår att slå.

Gör egen korv

Göra egen korv av viltkött

Att göra egen korv av viltkött är inte bara ett sätt att nyttja ditt jaktsköte på ett kreativt sätt, det ger också möjlighet att skapa unika och smakrika korvar. Först och främst, välj noggrant ut viltköttet och se till att det är fritt från senor och hinnor. Skär köttet i mindre bitar och kyl det väl.

Därefter kryddar du köttet efter din smak, med en blandning av örter, kryddor och eventuellt vitlök för extra smakdimension. Det är viktigt att ha rätt blandning av fett och kött för att korven inte ska bli för torr. Använd en köttkvarn för att mala köttet och blanda i kryddorna noggrant.

Fyll sedan korvskinn (naturliga eller konstgjorda) med den malda köttblandningen och se till att korvarna är jämnt fyllda utan luftbubblor. Efter att korvarna är fyllda kan du forma dem och knyta dem i önskad längd. Slutligen, låt korvarna vila i kylskåp över natten för att låta smakerna mogna.

Denna process ger inte bara en personlig touch till din matlagning utan låter dig också njuta av korv med en unik smakprofil, perfekt anpassad efter dina smakpreferenser och det viltkött du har tillgängligt.

Vanliga frågor om att göra egen korv?

Är det svårt att göra egen korv?
Nej, det är inte svårt alls med rätt verktyg och instruktioner. Att göra hemgjorda korvar kan vara en kul och belönande upplevelse.

Kan jag använda olika köttsorter för att göra egen korv?
Absolut! Våra verktyg och instruktioner fungerar för olika köttsorter, inklusive nötkött.

Vilka smaker kan jag skapa med hemgjord korv?
Möjligheterna är oändliga! Du kan skapa allt från klassiska grillkorvar till exotiska smakkombinationer som chorizo.

Var kan jag hitta rätt verktyg och ingredienser för att göra egen korv?
Besök vår butik för att hitta högkvalitativa verktyg och inspiration för din hemgjorda korvtillverkning.

Vill du komma igång med att göra egen korv? Besök vår webshop där du hittar högkvalitativa verktyg och ingredienser för att göra denna spännande kulinariska resa.

Låt din kreativitet flöda och skapa läckra hemgjorda korvar som kommer imponera på dina smaklökar och dina gäster. Utforska vårt sortiment idag och ta dina korvskapande färdigheter till nya höjder!

Välj rätt skinn för din hemgjorda korv

När du gör din egen korv är valet av skinn avgörande för att uppnå önskad smak och konsistens. Det finns olika typer av korvskinn att välja mellan, och valet beror ofta på din personliga preferens och det slutliga resultatet du vill uppnå. Här är några vanliga korvskinn du kan använda för att göra din egna hemgjorda korv:

 1. Naturliga Svin- eller Griskorvskinn: Dessa är de mest traditionella och används ofta för klassiska korvar som bratwurst eller chorizo. De ger korven en autentisk smak och en karakteristisk ”pop” när du tuggar.
 2. Fibroskorvskinn: Dessa korvskinn är tillverkade av växtfibrer och är ett utmärkt alternativ för dem som föredrar en vegetarisk eller halal-korv. De är flexibla och starka.
 3. Kollagenskorvskinn: Dessa korvskinn är tillverkade av kollagenprotein och används ofta för korvar med jämn konsistens. De är enklare att hantera än naturliga skinn och ger en jämn yta.
 4. Fibrösa Skinn: Dessa är idealiska för korvar som ska rökas eller tillagas under längre tid. De är starka och kan hantera höga temperaturer utan att brista.
 5. Syntetiska Skinn: Dessa är konstgjorda korvskinn som är mycket tåliga och lämpliga för industriell korvtillverkning. De är mindre vanliga för hemgjord korv, men kan vara ett alternativ om du vill experimentera.

Valet av korvskinn påverkar både smak och textur av din hemgjorda korv. Tänk på dina preferenser och det sätt du planerar att tillaga korven när du väljer korvskinn. Oavsett vilket du väljer, kommer korvskinnen att vara en viktig komponent för att uppnå den perfekta hemgjorda korven som passar just din smak.

Kvarnsystem Unger eller Enterprise

När du malar kött för att göra din produkt är både ”Unger” och ”Enterprise” vanliga kvarnsystem som används inom korvtillverkning. Båda systemen har sina fördelar och är populära bland hemmakockar och professionella korvtillverkare. Valet mellan dessa beror på dina specifika behov och preferenser.

Unger-kvarnsystem

Unger-systemet har en ”U”-formad skruv och en enda skiva med skär. Detta system ger en grovare malning av köttet och är idealiskt för korvar som kräver en rustikare och mer strukturerad konsistens. Unger-systemet är känt för att bevara köttets textur och fibrer, vilket gör det populärt för traditionella korvar som bratwurst och knackwurst.

Enterprise-kvarnsystem

Enterprise-systemet använder en ”hjulskelettskruv” och två plattor med skär. Detta system ger en finare malning av köttet och är perfekt för korvar som kräver en jämnare och smidigare konsistens. Enterprise-kvarnsystemet är användbart när du vill uppnå en enhetlig textur och blandning av kryddor och smaker i korven.

Båda dessa kvarnsystem är utmärkta val för att mala kött till korvtillverkning, och det bästa valet beror på vilken typ av korv du vill göra och vilken konsistens du föredrar.

Om du vill ha en mer rustik och grov konsistens kan Unger-systemet vara mer lämpligt. Å andra sidan, om du siktar på en finare och jämnare konsistens, kan Enterprise-systemet vara det rätta valet.

Tänk på dina mål och preferenser när du väljer mellan Unger och Enterprise, och kom ihåg att övning och erfarenhet kommer att hjälpa dig att uppnå den önskade konsistensen för din hemgjorda korv.

Besök vår butik för mer information.

Utforska världen av att göra egen hemmagjord korv och upplev det roliga i att skapa unika smaker och rätter. Med våra högkvalitativa verktyg och din egen kreativitet kan du skapa hemgjorda korvar som är skräddarsydda efter just dina önskemål. Besök vår butik idag och låt din kulinariska resa börja!

Om oss

Vi erbjuder livsmedelsmaskiner som gör skillnad för företag och privatpersoner inom framställningen av livsmedelsprodukter. Våra maskiner är specialiserade inom köttbearbetning.

Läs mer

Dela våra inlägg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Köttkvarn MAINCA PM-70

Betygsatt 0 av 5
(0)

23900 kr24900 kr

Blandare Mainca RM-20

Betygsatt 0 av 5
(0)

36295 kr